Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
7
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C |
|
200,0 g |
220,0 g |
240,0 g |
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C |
kuře kuchané |
1750 g
|
2250 g
|
2500 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
olej |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
cibule |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
zelenina |
150 g
|
180 g
|
210 g
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
rajčata |
300 g
|
350 g
|
400 g
|
máslo |
40 g
|
40 g
|
50 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Na oleji osmažíme očištěnou, omytou, nastrouhanou zeleninu a cibuli, přidáme vykuchané, omyté kuře, osolíme, podlijeme a udusíme. Z části másla a prosáté mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, osolííme a dobře provaříme. Měkké kuře rozdělíme na porce, do šťávy pridáme omytá, rozhkrájená rajčata a provařenou jíšku, krátce povaříme, přecedíme a prolisujeme. Omáčku zjemníme zbylým syrovým máslem.