Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
7,
9
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C |
|
101,0 g |
147,0 g |
173,0 g |
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C |
vepřová plec |
800 g
|
900 g
|
1000 g
|
tuk |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
pepř mletý |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
kedlubny |
800 g
|
900 g
|
1000 g
|
mouka hladká |
20 g
|
25 g
|
30 g
|
mléko |
80 g
|
90 g
|
100 g
|
máslo |
50 g
|
50 g
|
60 g
|
zelená petržel |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme na tuku, mírně osolíme, podlijeme vodou a udusíme. Kedlubny oloupeme, zbavíme dřevnatých částí, nakrájíme na plátky a udusíme na části másla. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zparášíme moukou, osmažíme, zalijeme mlékem a podle potřeby vodou, rozšleháme a provaříme. Udušené kedlubny, provařenou šťávu a maso spojíme, dosolíme, přidáme jemně nakrájenou zelenou petržel a zbylé syrové máslo.