Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C | E |
|
120,0 g |
140,0 g |
160,0 g |
|
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
sádlo |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
cibule |
100 g
|
110 g
|
120 g
|
120 g
|
vepřová plec |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
žampióny |
200 g
|
250 g
|
300 g
|
300 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
kmín |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme omyté maso, kmín, osolíme, podlijeme a udusíme. Čerstvé žampióny očistíme, nakrájíme a podusíme na sádle. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme, rozšleháme, dobře provaříme, přecedíme a přidáme udušené houby.