Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Jílovská 1100
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
13
| Přibližná hmotnost jedné porce* |
A | B | C | E |
|
115,0 g |
141,0 g |
162,0 g |
|
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
hovězí maso zadní |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
cibule |
100 g
|
110 g
|
120 g
|
120 g
|
kmín |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
tuk |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
80 g
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
žampióny |
200 g
|
250 g
|
300 g
|
300 g
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Opečeme po obou stranách načásti tuku. Na zbylém tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přikdáme ji k opečenému masu, okořeníme kmínem, podlijeme a udusíme. měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a provaříme. Šťávu přecedíme, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny podušené na másle a společně krátce povaříme.