Receptura převzata z:
Základní škola, Praha 4, Plamínkové 2
,
množství určeno pro: 10 osob
Postup přípravy
1 kg vepř kýta, 500 g kysaného zelí, 200 g uzeného boku - na kostičky, 150g sádla, 50g hladké mouky, sůl, pepř mletý, 6 ks cibulí nakrájených nahrubo - nakrájené maso naklepat, osolit a opepřit, zelí promíchat s uzeným na kostičky nakrájeným bokem a touto směsí naplnit každý plátek a zavinout, mírně podlít vodou a pečeme cca 40 min. Cibuli opečeme na sádle do červena jako na guláš, přidáme šťávu z upečených závitků a vývarem pokud je třeba, a vaříme 5 minut, zahustíme jíškou ze sádla a provaříme. Podfáváme s bramborem s jarní cibulkou a hladkolistou petrželí.