Týden 18
Menu
Chod
Pondělí 2. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 3. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 4. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 5. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 6. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 19
Menu
Chod
Pondělí 9. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 10. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 11. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 12. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 13. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 20
Menu
Chod
Pondělí 16. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 17. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 18. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 19. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 20. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 21
Menu
Chod
Pondělí 23. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 24. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 25. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 26. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 27. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 22
Menu
Chod
Pondělí 30. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 31. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Receptura - hovězí tokáň
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
A | B | C | E | ||||||
mouka hladká | 30 g | 40 g | 50 g | 50 g | |||||
rajčatový protlak | 60 g | 70 g | 80 g | 80 g | |||||
pepř | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
sůl | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
cibule | 70 g | 80 g | 90 g | 90 g | |||||
olej | 60 g | 70 g | 80 g | 80 g | |||||
hovězí přední b.k. | 700 g | 800 g | 900 g | 900 g | |||||
papriky | 240 g | 280 g | 320 g | 320 g | |||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
A | B | C | E |
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na 2/3 oleje dorůžova, přidáme maso, osolíme, opečeme, podlijeme vodou a udusíme. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zalijem evodou, orzšleháme a provaříme. Paprikové lusky zbavíme jadřinců, nakrájíme na nudličky, společně s rajčatovým protlakem osmahneme nazbývajícím oleji, přidáme do přecezené šťávy a povaříme.
Zde není nic k vidění.