Týden 13
Menu
Chod
Pátek 1. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 14
Menu
Chod
Pondělí 4. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 5. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 6. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 7. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 8. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 15
Menu
Chod
Pondělí 11. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 12. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 13. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 14. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 15. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 16
Menu
Chod
Pondělí 18. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 19. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 20. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 21. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 22. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 17
Menu
Chod
Pondělí 25. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 26. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 27. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 28. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Přehled zveřejněných jídelníčků:
2015: | IX | XI | XII | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2018: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2020: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2021: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2025: | I | II | III | IV | V | VI |
Receptura - žemlovka s jablky
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
3,
7,
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
veka | |||||||||
mléko | |||||||||
máslo | |||||||||
jablka | |||||||||
cukr | |||||||||
skořice | |||||||||
vejce | |||||||||
rozinky | |||||||||
cukr moučka | |||||||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Veku nakrájíme na plátky. Máslem vymažeme pekáče. nakrájenou veku zvlhčíme polovičním množstvím mléka, poklademe na vymazný pekáč, piřádme vrstvu oloupaných nakrájených jablek, rozinky, posypeme cukrem se skořicí, pokapeme rozehřátým máslem, znovu dáme vrstvu zvlhčené veky a jablek. Navrch dáme veku a zalijeme zbytkem mléka s rozšlehanými vejci a pokapeme zbylým rozpušěným máslem. Upečenou žemovku rozdělíme na porce a pocukrujeme. Jako moučník podáváme 1/3 porce.
Zde není nic k vidění.