1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
Přehled zveřejněných jídelníčků:
2015: | IX | XI | XII | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2018: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2020: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2021: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2025: | I | II | III | IV | V | VI |
Receptura - bramborová
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
voda | |||||||||
tuk | |||||||||
cibule | |||||||||
mouka hladká | |||||||||
brambory | |||||||||
zelenina | |||||||||
sůl, kmín, česnek | |||||||||
majoránka | |||||||||
pažitka | |||||||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme prosátou mouku a osmažíme dorůžova. Zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme a alespoň 1/2 hodiny povaříme. Brambory omyjeme, oškrabeme, znovu omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme s kmínem, solí, očištěnou, omytou, nahrubo nastrouhanou zeleninou doměkka. (Můžeme přidat čerstvé žampióny.) Přidáme i nakrájenou nať z celeru. Kromě kořenové zeleniny použijeme též kapustu, květák, pór, hrášek, kedlubny, zelené fazolky. V zimě obohatíme polévku zmrazenou zeleniou. Uvařenou zeleninu a brambory nalijeme i s odvarem do povařené jíšky, dolijeme podle potřeby vařící vodou a okořeníme prolisovaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Solíme a kořením e jen mírně, chuť zlepšíme zeleným kořením (jemně nakrájenou cubulovou natí, pórkem, pažitkou, zelenou petrželí.) Před podáním přidáme od polévky syrové máslo.
Zde není nic k vidění.