Týden 05
Menu
Chod
Pondělí 1. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 2. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 3. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 4. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 5. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 07
Menu
Chod
Pondělí 15. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 16. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 17. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 18. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 19. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 08
Menu
Chod
Pondělí 22. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 23. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 24. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 25. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 26. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 09
Menu
Chod
Pondělí 29. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Receptura - hrachová kaše
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
3,
7,
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
A | B | C | E | ||||||
cibule | 160 g | 180 g | 200 g | 200 g | |||||
majoránka | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
česnek | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
sůl | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
mléko | 650 g | 800 g | 950 g | 950 g | |||||
mouka hladká | 50 g | 60 g | 70 g | 70 g | |||||
sádlo | 120 g | 150 g | 180 g | 180 g | |||||
hrách | 650 g | 800 g | 950 g | 950 g | |||||
vejce | 300 g | 600 g | 600 g | 600 g | |||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
A | B | C | E |
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Přebraný hrách propláchneme, namočíme přes noc a v téže vodě uvaříme. Uvařený hrách prolisujeme. Do části rozehřátého sádla nasypeme prosátou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, dobře provaříme a smícháme s prolisovaným hrachem. Okořeníme rozemnutou majoránkou, prolisovaným česnekem a podle chuti dosolíme. mastíme rozehřátým sádlem.
Zde není nic k vidění.