Týden 05
Menu
Chod
Pondělí 1. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 2. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 3. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 4. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 5. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 07
Menu
Chod
Pondělí 15. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 16. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 17. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 18. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 19. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 08
Menu
Chod
Pondělí 22. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 23. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 24. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 25. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 26. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 09
Menu
Chod
Pondělí 29. 2. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Receptura - kapustová
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
A | B | C | E | ||||||
sůl | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
mouka hladká | 50 g | 55 g | 60 g | 60 g | |||||
cibule | 30 g | 35 g | 40 g | 40 g | |||||
tuk | 30 g | 35 g | 40 g | 40 g | |||||
kapusta | 400 g | 440 g | 500 g | 500 g | |||||
voda | 2000 g | 2200 g | 2500 g | 2500 g | |||||
petrželová nať | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
A | B | C | E |
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Do rozehřátého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme prosátou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme alespoň 1/2 hodiny. Kapustu očistíme, omyjeme, nakrouháme, vložíme do vařící vody, osolíme a uvaříme. Povařenou jíšku smícháme s uvařenou kapustou, mírně okořeníme muškátovým oříškem a nakonec přidáme syrové máslo a omytou drobně nakrájenou zelenou petržel nebo pažitku.
Zde není nic k vidění.