Týden 13
Menu
Chod
Pátek 1. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 14
Menu
Chod
Pondělí 4. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 5. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 6. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 7. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 8. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 15
Menu
Chod
Pondělí 11. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 12. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 13. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 14. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 15. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 16
Menu
Chod
Pondělí 18. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 19. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 20. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 21. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 22. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 17
Menu
Chod
Pondělí 25. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 26. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 27. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 28. 4. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Přehled zveřejněných jídelníčků:
2015: | IX | XI | XII | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016: | I | II | III | IV | V | VI | VII | IX | X | XI | XII | |
2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2018: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2020: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2021: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2022: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2023: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2024: | I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII |
2025: | I | II | III | IV | V | VI |
Receptura - segedínský guláš
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
7,
10,
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
slanina | |||||||||
sádlo | |||||||||
cibule | |||||||||
paprika sladká | |||||||||
kmín | |||||||||
vepřová plec | |||||||||
sůl | |||||||||
zelí kysané | |||||||||
mouka hladká | |||||||||
smetana | |||||||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme část sádla, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. přidáme maso, papriku, sůl a kmín. podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme překrájené zelí a dodusíme. Z zbylého sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme a alespoň 1/2 hodiny povaříme. Povařenou jíšku přecedíme na udušené maso, necháme přejít var a podle chuti dosolíme.
Zde není nic k vidění.