Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.
Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.
# | Kategorie | Splněno |
---|---|---|
1 | Maso | 91,40% |
2 | Ryby | 165,53% |
3 | Mléko | 69,01% |
4 | Mléčné výrobky | 255,45% |
5 | Tuky | 42,05% |
6 | Cukr | 26,09% |
7 | Zelenina | 97,83% |
8 | Ovoce | 57,39% |
9 | Brambory | 21,62% |
10 | Luštěniny | 61,17% |
Všechny měsíce:
2012: | IX | X | XI | XII | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2013: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2014: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2015: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2016: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2017: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2018: | I | II | III | IV | V | VI | IX | X | XI | XII | ||
2019: | I | II | III | IV | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII | |
2020: | I | II | III | V | VI | VIII | IX | X | XI | XII |