Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 111,65%
2 Ryby 56,78%
3 Mléko 81,12%
4 Mléčné výrobky 32,15%
5 Tuky 71,88%
6 Cukr 74,64%
7 Zelenina 58,98%
8 Ovoce 45,10%
9 Brambory 62,27%
10 Luštěniny 78,86%

Všechny měsíce:

2012: IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I II III IV V VI

Připraveno programem "Jídelna" verze 19.03.02.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů