Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 104,19%
2 Ryby 58,87%
3 Mléko 78,59%
4 Mléčné výrobky 35,29%
5 Tuky 61,75%
6 Cukr 67,69%
7 Zelenina 118,02%
8 Ovoce 37,31%
9 Brambory 73,34%
10 Luštěniny 45,42%

Všechny měsíce:

2012: IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX

Připraveno programem "Jídelna" verze 18.03.01 - Barda SW, HW, s. r. o..

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů