Tabulka pro orientační propočet průměrné spotřeby vybraných druhů potravin na strávníka a den, zpracovaná dle vyhlášky 107/2005 Sb.

Jídelny spadající pod školní stravování jsou vázány vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování, která reguluje, kolik mají strávníci dostávat v průměru vybraných druhů potravin za měsíc. Zde je orientačně uvedeno, jak se dané jídelně daří tyto požadavky naplňovat. Přípustné odchylky plnění najdete ve vyhlášce.

# Kategorie Splněno
1 Maso 102,40%
2 Ryby 65,70%
3 Mléko 76,69%
4 Mléčné výrobky 110,31%
5 Tuky 60,43%
6 Cukr 73,63%
7 Zelenina 64,75%
8 Ovoce 91,19%
9 Brambory 82,49%
10 Luštěniny 45,63%

Všechny měsíce:

2012: IX X XI XII
2013: I II III IV V VI IX X XI XII
2014: I II III IV V VI IX X XI XII
2015: I II III IV V VI IX X XI XII
2016: I II III IV V VI IX X XI XII
2017: I II III IV V VI IX X XI XII
2018: I II III IV V VI IX X XI XII
2019: I

Připraveno programem "Jídelna" verze 18.19.01.

Veškeré publikované lístky a další informace jsou vlastnictvím příslušné jídelny nebo svých tvůrců.

Zásady ochrany osobních údajů