Receptura převzata z:
Základní škola a Mateřská škola Telnice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
voda |
1.2 l
|
1.35 l
|
1.5 l
|
1.5 l
|
tuk |
30 g
|
35 g
|
40 g
|
40 g
|
mouka hladka |
30 g
|
40 g
|
45 g
|
45 g
|
zelenina |
200 g
|
220 g
|
250 g
|
250 g
|
brambory |
0.5 kg
|
0.55 kg
|
0.62 kg
|
0.62 kg
|
fleky |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
50 g
|
mleko |
0.5 l
|
0.55 l
|
0.62 l
|
0.62 l
|
pazitka |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
Sacharidy |
-
|
-
|
-
|
-
|
Tuky |
-
|
-
|
-
|
-
|
Bílkoviny živočišné |
-
|
-
|
-
|
-
|
Bílkoviny rostlinné |
-
|
-
|
-
|
-
|
Vápník |
-
|
-
|
-
|
-
|
Železo |
-
|
-
|
-
|
-
|
Vitamín A |
-
|
-
|
-
|
-
|
Vitamín B1 |
-
|
-
|
-
|
-
|
Vitamín C |
-
|
-
|
-
|
-
|
Energetická hodnota |
-
|
523 kJ
|
-
|
-
|
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, naplníme náplní, dobře zabalíme, upevníme párátkem, obalíme v mouce a opečeme na části sádal. Na zbylém sádle zpěníme poloviční množství nakrájené cibule, přidáme opečené závitky, podlijeme, udusíme a šťávu přecedíme.
Náplň: Omytou kapustu nakrouháme, slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme druhou polovinu nakrájené cibule a mírně osmažíme. Přidáme kapustu, podlijeme, osolíme a udusíme. Vodu necháme vydst, zamícháme rozšlehaná vejce a necháme srazit.