Receptura převzata z:
Základní škola a Mateřská škola Lomnice, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
1,
3,
10,
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | D | E | F |
hovězí maso zadní |
600 g
|
700 g
|
1000 g
|
550 g
|
550 g
|
1000 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
hořčice |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
slanina |
20 g
|
25 g
|
30 g
|
Nezadáno
|
30 g
|
Nezadáno
|
salám měkký |
50 g
|
55 g
|
60 g
|
Nezadáno
|
60 g
|
Nezadáno
|
vejce |
40 g
|
50 g
|
60 g
|
Nezadáno
|
60 g
|
Nezadáno
|
okurky sterilované |
80 g
|
90 g
|
100 g
|
Nezadáno
|
100 g
|
Nezadáno
|
olej |
60 g
|
70 g
|
80 g
|
Nezadáno
|
80 g
|
Nezadáno
|
cibule |
100 g
|
110 g
|
120 g
|
Nezadáno
|
120 g
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
30 g
|
40 g
|
50 g
|
Nezadáno
|
50 g
|
Nezadáno
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | D | E | F |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Maso omyjeme, nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Do středu masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, salám, okurky a nakrájené vařené vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem a na povrchu osolíme. Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji dorůžova, v základu krátce opečeme závitky, mírně podlijeme vodou a udusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a provaříme. Šťávu dosolíme a přecedíme.