Receptura převzata z:
Mateřská škola Šebetov, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
9,
1a
Surovina |
Množství pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
vepřová plec |
700 g
|
800 g
|
900 g
|
900 g
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
máslo |
90 g
|
110 g
|
120 g
|
120 g
|
cibule |
20 g
|
30 g
|
40 g
|
40 g
|
mrkev |
250 g
|
290 g
|
330 g
|
330 g
|
kedlubny |
130 g
|
150 g
|
170 g
|
170 g
|
květák |
340 g
|
400 g
|
450 g
|
450 g
|
hrášek sterilovaný |
80 g
|
90 g
|
110 g
|
110 g
|
mouka hladká |
20 g
|
25 g
|
30 g
|
30 g
|
vepřová plec |
800 g
|
900 g
|
1000 g
|
Nezadáno
|
sůl |
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
Nezadáno
|
máslo |
90 g
|
110 g
|
120 g
|
Nezadáno
|
cibule |
20 g
|
30 g
|
40 g
|
Nezadáno
|
mrkev karotka |
250 g
|
290 g
|
330 g
|
Nezadáno
|
kedlubny |
130 g
|
150 g
|
170 g
|
Nezadáno
|
květák |
340 g
|
400 g
|
450 g
|
Nezadáno
|
hrášek sterilovaný |
80 g
|
90 g
|
110 g
|
Nezadáno
|
mouka hladká |
20 g
|
25 g
|
30 g
|
Nezadáno
|
Nutriční hodnoty** |
Hodnota pro spotřební normu*
|
A | B | C | E |
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. Na části másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a udusíme. Na části másla usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, osolíme a alespoň 1/2 hodiny povaříme. Očištěnou mrkev a kedlubny nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme, přidáme na ružičky rozebryný květák, část másla, sůl, přilijeme vodu a udusíme. Měkké maso smícháme s udušenou zeleninou, povařenou jíškou a zejmníme syrovým máslem.