Týden 18
Menu
Chod
Pondělí 2. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 3. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 4. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 5. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 6. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 19
Menu
Chod
Pondělí 9. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 10. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 11. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 12. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Pátek 13. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 20
Menu
Chod
Pondělí 16. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 17. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Středa 18. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Čtvrtek 19. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 20. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 21
Menu
Chod
Pondělí 23. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Úterý 24. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Menu
Chod
Středa 25. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Čtvrtek 26. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Pátek 27. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Týden 22
Menu
Chod
Pondělí 30. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
Menu
Chod
Úterý 31. 5. 2016
(11:15 - 14:00)
Obsahuje alergeny
1
Receptura - zeleninová s drožd. knedlíčky
Receptura převzata z:
Základní škola Vrbno pod Pradědem, okres Bruntál, příspěvková organizace
,
množství určeno pro: 10 osob
, obsahuje alergeny:
3,
7,
9,
10,
1a,
1b,
1c,
1d,
1e,
1f
* spotřební norma je dána věkem strávníka, viz
vyhláška 107/2005 Sb.
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Surovina | Množství pro spotřební normu* | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
A | B | C | E | ||||||
pažitka | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | Nezadáno | |||||
strouhanka | 50 g | 55 g | 60 g | 60 g | |||||
vejce | 30 g | 35 g | 40 g | 40 g | |||||
mouka hladká | 50 g | 55 g | 60 g | 60 g | |||||
droždí | 50 g | 55 g | 60 g | 60 g | |||||
cibule | 30 g | 35 g | 40 g | 40 g | |||||
máslo | 40 g | 45 g | 50 g | 50 g | |||||
zelenina | 300 g | 330 g | 380 g | 380 g | |||||
voda | 1400 g | 1550 g | 1750 g | 1750 g | |||||
Nutriční hodnoty** | Hodnota pro spotřební normu* | ||||||||
A | B | C | E |
** přibližné nutriční hodnoty jedné porce
Postup přípravy
Z části tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnu vodou, rozšleháme, osolíme a necháme vařit. Asi za 1/4 hodiny přidáme očištěnou, omytou, nastrouhanou zeleninu a uvaříme doměkka. Zavaříme kvedlíčky a před dovařením nalijeme do polévky mléko. Zjemníme syrovým máslem a okořeníme drobně nakrájenou pažitkou nebo zelenou petrželí. Knedlíčky: Na zbytek tuku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme droždí, které usmažíme dorůžova, přidáme strouhanku zvlhčenou polévkou, nakrájenou pažitku, vejce, osolíme a promícháme. Zformujeme knedlíčky.
Zde není nic k vidění.